Η γενική ιδέα της ταινίας
Κατακλυζόμαστε από ειδήσεις που κάνουν λόγο για «αποδυναμωμένες ή απογοητευτικές αγορές», ενώ οι εμπορικές συναλλαγές εξακολουθούν να είναι της τάξεως των δισεκατομμυρίων και τρισεκατομμυρίων. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει - ή ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτών των ασύλληπτα δαπανηρών πακέτων διάσωσης, για τον καθέναν από εμάς και για την κοινωνία στο σύνολό της. Γι' αυτό τον λόγο, το κριτήριο για κάθε απόφαση σε σχέση με την αισθητική και την δραματουργία για την δημιουργία της ταινίας επιχειρεί να αμβλύνει το φόβο των θεατών γύρω από αυτό το πολύπλοκο θέμα οδηγώντας τους σε συναρπαστικές αποκαλύψεις. Μένοντας σταθερά στα δεδομένα, θα αποφύγουμε με κάθε τρόπο την παρουσίαση αφηρημένης γνώσης. Κάθε νέα περίπτωση προκύπτει από πραγματικές καταστάσεις. Βιώνουμε τα αποσπασματικά δεδομένα στο βαθμό που αυτά επιδρούν σε υπαρκτούς ανθρώπους, και δίνουμε σημασία στα ποσοστά μόνο στο βαθμό που αυτά επηρεάζουνε τις ζωές των ατόμων.


Η δραστηριοποίηση των αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου με ταμειακές ροές δισεκατομμυρίων, οι διαπραγματεύσεις στα υπουργικά συμβούλια... Θα ρωτήσουμε όλους τους παράγοντες να μας τα εξηγήσουν όλα. Οι συνεντεύξεις θα γίνονται μπροστά σε μια μπλε οθόνη αξιοποιώντας όλες τις οπτικές δυνατότητες στη διάθεσή μας για να πετύχουμε βαθύτερη κατανόηση. Στο μέτρο του δυνατού, οι σκηνές γυρίζονται τοπικά, και το αρχειακό υλικό όπως και οι κινούμενες εικόνες μέσω υπολογιστή θα χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα για να εξηγήσουν τις πολύπλοκες έννοιες, με σκοπό να αποσαφηνίσουν αυτό που λέγεται ή να αντιπαρατεθούν σε αυτό. Οι συνεντεύξεις με τα θύματα του πόκερ δισεκατομμυρίων ευρώ λαμβάνουν χώρα στο οικείο περιβάλλον αυτών όπου δυνατό.


Σε κάθε περίπτωση, τα επεισόδια ακολουθούν οπτικές αφηγήσεις και ηχητικές εγγραφές ώστε να υπάρχει οπτική και ακουστική σύνδεση με το περιεχόμενο. Φροντίζουμε ειδικά ώστε να υπάρχει χρόνος και χώρος για την διανοητική και συναισθηματική αφομοίωση των εννοιών που παρουσιάζουμε.
Παντού, ο υπηρέτης μέσω του ισχυρού και ο σωτήρας μέσω του δράστη θα λάμψει όπως ακριβώς το απλό βγαίνει από το πολύπλοκο. Η λάμψη και η αίγλη του αμέτρητου πλούτου αντανακλάται στην ολοένα αυξανόμενη ανασφάλεια των ανθρώπων. Αυτή είναι και η αισθητική της ταινίας που στοχεύει στη κατανόηση και που θέλει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να γίνουν πιο ενεργοί σε όσα συμβαίνουν γύρω τους.


Έχουμε δείξει την ικανότητα μας να παρουσιάζουμε τις πιο πολύπλοκες έννοιες μ' έναν προσιτό και κατανοητό τρόπο σε εκατομμύρια θεατές με την πιο πρόσφατη ταινία μας «Το ξεπούλημα του νερού». Η ταινία «Ποιος Σώζει Ποιον» θα πρέπει να αποτελέσει ένα ταρακούνημα για ακόμη περισσότερους ανθρώπους που μπροστά στην προσπάθεια των κύκλων συμφερόντων να οξύνουν την ήδη παρούσα κρίση.

Singapure Bankzentrum nah kl