την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 γιορτάζουμε την πρεμιέρα της ταινίας «Ποιος σώζει ποιόν; » ! Σε πολλές πόλεις της Ευρώπης θα γίνει γιορτή ταυτόχρονα την ίδια μέρα. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που μας συνοδεύεται αδιάκοπα από το 2012. Θα γίνει μια πραγματική ευρωπαϊκή γιορτή. Εκδοχές της ταινίας θα κυκλοφορήσουν στα Γερμανικά, Ισπανικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά και προβλέπεται και στα Ιταλικά. Εκδηλώσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί σε πέντε χώρες! Ελάτε να συμμετάσχετε και εσείς στην ημέρα δράσης! Mαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Η ταινία «Ποιος σώζει ποιόν; » είναι ένα έργο από τα κάτω. Είναι μία ταινία που ανήκει και αφορά όλους μας. Γι' αυτό θα πρέπει να προβληθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, για να την παρακολουθήσουνε όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι. Σε όλους, όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η ταινία αυτή, θα αποσταλεί έγκαιρα ένα DVD. Έτσι θα μπορεί ο καθένας να πραγματοποιήσει τη δική του μη κερδοσκοπική προβολή και πρεμιέρα. 

Τι πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να γίνει προσέγγιση σε χώρους εκδηλώσεων και κυρίως κινηματογράφους. Δείτε εδώ στον παρακάτω χάρτη, αν έχει προγραμματιστεί εκδήλωση κοντά σας. Χρήσιμες πληροφορίες για την πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης θα βρείτε στον οδηγό μας εδώ αλλά και στο τέλος αυτού του ενημερωτικού δελτίου .

Θυμηθείτε: Ενημερώστε μας που και πότε θέλετε να διοργανωθεί η προβολή (της πρεμιέρας) ή προβολές – την ημέρα της πρεμιέρας ή και μετέπειτα. Όσο πιο γρήγορα συμπληρωθεί ο διαδικτυακός χάρτης-πρεμιέρας μας, όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των προβολών στο πρόγραμμα της ιστοσελίδας μας , τόσο πιο δυναμική θα είναι η εκστρατεία μας και θα κινητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.

Μια ακόμη σημαντική ημερομηνία που θα θέλαμε να έχετε υπ' όψιν

Η πρωτοβουλία «Public Eye», που εξετάζει με κριτική ματιά τις επιχειρηματικές πρακτικές εταιρειών καταδικάζοντας τες επιτυχημένα εδώ και 15 χρόνια, απονέμει στις 23 Ιανουαρίου 2015 στο Νταβός το τελευταίο της βραβείο, το Public Eye Lifetime Award. Αυτή τη φορά είναι υποψήφιες εταιρείες που έχουν ξανακερδίσει το «Βραβείο της ντροπής». Και η Goldmann Sachs είναι και πάλι υποψήφια. Το 2013 έλαβαν το βραβείο Public Eye Jury Award για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή κρίση. Πιστεύουμε ότι η G.S άξιζε δικαίως αυτή τη διάκριση, καθώς έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά από την οικονομική κρίση που οι ίδιοι συν-δημιούργησαν.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών για παράδειγμα, δηλώνει ότι η κατάσταση στην Ισπανία έχει βελτιωθεί και ότι οι επενδυτές έχουν επανακτήσει την εμπιστοσύνη τους. Αν οι τράπεζες επενδύσεων, όπως η Goldmann Sachs, είναι και πάλι από τις πρώτες που αρπάζουν σε φτηνές τιμές ακίνητα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι: Πωλούνται και ιδιωτικοποιούνται οι τομείς της στέγασης, της υγείας και της παιδείας πλήττοντας τους πιο αδύναμους της κοινωνίας. Το ισπανικό κράτος δεν θα βάλει εμπόδια στους επενδυτές, γιατί η αποπληρωμή των χρεών έχει προτεραιότητα, ενώ αγνοεί την κατάσταση που βιώνει ο πληθυσμός της.

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2015 μπορείτε να πάρετε μέρος στην ψηφοφορία για το βραβείο Public Eye Lifetime Award εδώ.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας! Με τη βοήθειά σας καταφέραμε ξανά να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο ντοκυμαντέρ που θα προσφέρει ενημέρωση, θα οδηγήσει σε συζητήσεις και όπως ελπίζουμε και σε αλλαγές στην κοινωνία.

Με θερμούς χαιρετισμούς εκ μέρους όλου του συνεργείου της ταινίας «Ποιος σώζει ποιόν;»
Leslie Franke, Herdolor Lorenz, Lissi Dobbler